Cum suplimentele naturale îți pot îmbunătăți sănătatea

Cum suplimentele naturale îți pot îmbunătăți sănătatea

Corpurile noastre sunt organisme complexe care au nevoie de protecție pentru a le menține puternice. Poluarea mediului, stilul de viață stresant și bolile pot afecta modul în care funcționează corpul nostru și combate infecția. Suplimentele nutritive sunt o modalitate eficientă de a combate aceste probleme, reducând în același timp costurile asistenței medicale pe termen lung. Suplimentele pot reduce probabilitatea de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare, cancerul și diabetul. Prin completarea dietei, puteți face pași mari în corectarea greselilor atât de frecvente în diete. Aflați ce vă face mâncarea și cum suplimentele nutritive vă pot îmbunătăți sănătatea cu acest ghid!

Deficiența de nutrienți

Multe persoane suferă de deficiențe de nutrienți, care pot fi cauzate de inaintarea in varsta,cand substanțele nutritive nu se mai absorb la fel de rapid, sau din cauza alimentelor care nu conțin substanțe nutritive suficiente. Corpurile noastre au nevoie de cantitatea potrivită de substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele și mineralele, pentru a funcționa corect și pentru a ne asigura că organele noastre sunt sănătoase. Acizii grași din uleiurile de pește, cum ar fi Omega-3, ajută la protejarea inimii de bolile de inimă. Calciul și vitamina D mențin oasele puternice, în timp ce acidul folic poate proteja copiii nenăscuți de apariția defectelor congenitale. Ceea ce punem în corpul nostru afectează modul în care funcționează corpurile noastre și cât de bine funcționează. Din acest motiv, este extrem de important să ne monitorizăm aportul de alimente și să recunoaștem cum reacționează corpul nostru la ceea ce îi oferim. Mulți oameni de astăzi au impresia că, atâta timp cât mănâncă suficiente fructe și legume, sunt perfect sănătoşi. Din păcate, nu tot ce mâncăm, chiar și fructele și legumele, ne oferă nutrienții de care avem nevoie pentru a fi sănătoși și a ne simți bine. Suplimentele au devenit o modalitate obișnuită pentru oameni de a crește substanțele nutritive pe care le consumă în fiecare zi și de a combate bolile cauzate de poluarea mediului, de stilurile de viață stresante și de boli. Cu toate acestea, înainte de a începe să vă suplimentați dieta, este important să știți cum funcționează suplimentele și ce fac pentru organism. Dacă nu consumați o varietate nutritivă de alimente, suplimentele pot fi o modalitate de a vă proteja corpul și de a vă îmbunătăți sănătatea.

 

Cum vă pot ajuta suplimentele

Suplimentele alimentare vin sub o varietate de forme, cum ar fi tablete tradiționale, capsule, jeleuri, băuturi și batoane energizante. Aceste suplimente includ vitamine, minerale, aminoacizi, enzime, plante medicinale și plante care sunt aditivate cu minerale precum calciu și fier sau plante medicinale precum echinaceea și usturoiul. Deși nu toată lumea este eligibilă pentru suplimente, dacă aveți complicații medicale, simțiți mult stres sau aveți un stil de viață energic, atunci suplimentarea vă poate ajuta. Aceste probleme vă afectează corpul, care, la rândul său, va dicta ce vitamine și minerale specifice are nevoie corpul dumneavoastră pentru a se vindeca. Suplimentarea poate îmbunătăți deficiențele pe care le găsim în alimentele zilnice pe care le consumăm. De exemplu, testele USDA au arătat că, în 1950, spanacul conținea 158 miligrame de fier la 100 de grame; astăzi, spanacul conține doar 2,7 miligrame de fier la 100 de grame. 70 de ani mai târziu, vedem acum cum substanțele chimice utilizate în agricultură, solurile epuizate, conservanții și aditivii ne afectează negativ aprovizionarea cu alimente și ne împiedică să primim nutriția de care au nevoie corpurile noastre. Suplimentarea ajută la depășirea acestor deficiențe și la punerea nutrienților înapoi în corpul nostru, acolo unde ar trebui să fie. Pe măsură ce corpul nostru începe să digere din ce în ce mai mulți nutrienți din supliment, putem contracara mai bine bolile cronice și, de asemenea, putem evita costurile de sănătate pe termen lung. Tu și corpul tău sunteți unici și vor fi necesare soluții unice pentru a obține sănătatea fizică de care ai nevoie și pe care o meriți.

Lucruri de reținut în privinţa suplimentelor

Pentru început, este important să rețineți că alimentele ar trebui să fie pe primul loc înainte de suplimente. Suplimentele sunt benefice, dar calea de a avea un adevărat succes de vitamine și minerale este prin consumul unei diete echilibrate. Alimentele oferă mulți compuși bioactivi și fibre dietetice care nu se găsesc în suplimente, deci este important să mâncați o dietă echilibrată înainte de a căuta suplimentarea. Dacă decideți să suplimentați, asigurați-vă că nu vă bazați pe ele. Suplimentele nu sunt benefice atunci când sunt luate în exces, iar suplimentarea ar trebui să fie întotdeauna monitorizată de către medicul dvs. de familie. La fel ca alimentele și medicamentele, suplimentele pot provoca reacții în organism de care trebuie să fii conștient. Se știe că suplimentele provoacă reacții adverse atunci când sunt amestecate cu medicamente eliberate pe bază de prescripție medicală sau când sunt luate împreună cu alte suplimente în același timp. Unele vă pot crește riscul de sângerare și pot interfera și cu unele tipuri de chimioterapie pentru cancer. Ca întotdeauna, rămâneți informat cu privire la ceea consumaţi și discutați cu medicul dvs. de familie ce suplimente consideră că este cel mai bine să începeți să luați, dacă este cazul. Dacă aveţi deja o dietă echilibrată sau luați suplimente suplimentare, dar deficiențele dvs. nu se îmbunătățesc, acesta poate fi un semn că poate exista o afecțiune care împiedică funcționarea corectă a corpului. Vizitați medicul dumneavoastră de familie cereti testarea pentru a evalua exact care este deficitul de nutrienți din corpul dumneavoastră. În funcție de rezultatele obținute, este posibil ca suplimentarea să nu fie cea mai bună alegere pentru dvs., așa că programarea unei consultaţii ar trebui să fie primul dvs. pas către îmbunătățirea stării de sănătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.